Honing, Stropen en siropen, diksap
Met veel liefde en passie zorgen wij voor onze bijen. En daar krijgen we heerlijke honing voor in de plaats. Je vindt hier onze honing en die van bevriende imkers uit de buurt.
Honing slingeren
Foto 1: volledig honingraam
Foto 2: close-up honingraam
Foto 3: ontzegelen van het honingraam.
Foto 4: de ramen worden per vier in de honingslingeraar geplaatst.
Foto 5: de honing loopt uit de slingeraar in de zeef om de was eruit te filteren.
Video: Met een elektrisch mes dat opgewarmd is, worden de zegels van het raam gesneden zodat de honing eruit kan lopen in de slingeraar.
Onze honing
Deze honing wordt gemaakt van de nectar van de koolzaadplant, wordt na een tijdje 'hard' en heeft een typische 'witte' kleur. De honing is neutraal van smaak.
De honing wordt meerdere keren geroerd en gezeefd waardoor ze langer goed smeerbaar blijft, maar ook perfect is om door je thee te roeren.
Deze honing van de nectar van de bloesems van de lindeboom is zacht van smaak, heeft een bleke gele kleur en werkt kalmerend.
Deze honing van de nectar van de bloesems van de acaciaboom blijft lang vloeibaar en heeft een zachte smaak.
Boshoning 500g (oogst 2025)
Boshoning 500g (oogst 2025)
Deze rijke honing wordt bekomen door de bijen midden in de bossen te zetten. Niet van één specifieke bloesem dus, maar een mengeling van planten en bomen, wat een heel rijke smaak geeft aan de honing.
Bovendien staan onze bijen op een kasteeldomein waar de fruitbomen en groenten in de moestuin biologisch gekweekt worden. Nergens op het domein worden chemische middelen gebruikt om bijvoorbeeld onkruid, slakken of rupsen te bestrijden.
Deze honing is momenteel zeer lopend. Ideaal voor in de thee.